Sony запропонує різні варіанти оформлення PlayStation 5

Судячи з усього, зовнішній вигляд PlayStation 5 можна буде змінювати в якійсь мірі. За словами віце-президента PlayStation по UX-дизайну Метта Маклорина, (Matt MacLaurin), по-перше, у продажу обов’язково з’являться спеціальні версії PS5, а сама консоль зможе запропонувати рівень кастомізації, не доступний для попередніх поколінь приставки.

Після анонсу PS5 користувачі Мережі почали пропонувати свої варіанти оформлення приставки нового покоління. Сама консоль, нагадаємо, була представлена у біло-чорному корпусі. Деяким вибір колірної гами здався нудним, тому вони стали пропонувати свої ідеї. Метта Маклорина запитали про те, чи з’явиться коли-небудь повністю чорний варіант PlayStation 5, на що він відповів: «можливо». Далі в новини представлені приклади оформлення PlayStation 5, запропоновані користувачами.

PlayStation 5 пропонує вельми незвичайний дизайн. Вона має білі панелі «крила», які ніби огортають чорний корпус приставки, в якому є спеціальні вирізи для охолодження. У Мережі ходять припущення про те, що білі панелі будуть знімними. При бажанні їх можна замінити на інші з іншим кольоровим оформленням. Зараз це виглядає як ворожіння на кавовій гущі, але слова Маклорина додають ваги цим чуткам.

До речі, в Мережі з’явилося тривимірне зображення PlayStation 5 у варіанті з дисководом. Його можна покрутити в різні сторони і більш детально ознайомитися з деталями приставки. На жаль, в тривимірному рендері не відображаються роз’єми, які містяться на задній панелі PS5, але Sony про них поки нічого не говорила.

Віце-президента PlayStation по UX-дизайну також відповів на запитання про те, чому PlayStation 5 виглядає більш громіздкою в порівнянні з попередніми поколіннями консолі. За словами Маклорина, вся справа в охолодженні.

«Нове покоління — це фактично маленькі суперкомп’ютери. Хоча 7-нм техпроцес забезпечує дивне співвідношення продуктивності і тепла, що виділяється, потужність приставки дуже висока. Технологія ще дуже свіжа, тому створює багато тепла. Нам необхідно було місце для розсіювання тепла», — зазначив Маклорин.